fbpx

Lettland nästa för Dennis Rådström och Johan Johansson i Rally-EM

Rallyföraren Dennis Rådström, Torsby, kör i helgen sin andra deltävling i FIA ERC – European Rally Championship för säsongen tillsammans med kartläsaren Johan Johansson från Valdemarsvik. I sin Ford Fiesta Rally2 från GN Motorsport med däck från MRF Motorsport Tyres väntar Tet Rally Liepāja.

Dennis och Johan körde för en månad sen sin första internationella tävling på över två år, och den första i en fyrhjulsdriven bil, när de körde Polens EM-tävling. Det var den första av totalt tre EM-starter för Dennis och Johan, som avslutas på hemmaplan i Royal Rally of Scandinavia i Värmland i juli. Del två i EM-äventyret körs under helgen på de snabba grusvägarna i Lettland.

– Vi har kört ett test inför tävlingen, och ett riktigt bra test. Vi har provat nya saker på bilen som känns bra. Det är lite skillnad nu också när vi har några mil i ryggen i denna bilen, så vi fick bilen bättre än inför Polen. Det går grymt fort även här i Lettland. Vi ska göra en bra rekognosering som vanligt och göra bra noter. Fredagens kval kommer bli avgörande här, så gäller att vi sätter en bra tid där. Sen är de bara att njuta av helgen, säger Dennis.

Tävlingen startar på fredag med en kvalsträcka, som avgör startordningen för rallyt. Tävlingen startar på lördag, och avgörs med 10 sträckor med målgång på söndag.

– Äntligen är det rally igen. Jag ser fram emot denna tävling tillsammans med Dennis och GN Motorsport. Nu har vi blivit lite mer varma i kläderna efter Polen, och börjar känna bilen bättre. Såklart är det en stor och tuff utmaning på dessa snabba vägar, och med motstånd på väldigt hög nivå. Men vi ska göra jobbet, och verkligen ha kul denna helgen. Känslan är mycket bra, säger Johan.

Resultat, tidsschema och startlista: https://bit.ly/43XS1I7

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering