fbpx

Se Pininfarina Battista nå 300 km/h på 10 sekunder och toppa vid 357 km/h!

I februari begav sig teamet från Pininfarina Automobili till Natrax testanläggning i Indien för att jaga fler världsrekord med den helt elektriska Battista. De lyckades göra just det och satte nya rekord för både kvartsmilen och halvmilen. Under testerna provkörde även några seniora medlemmar från Autocar Indias redaktion bilen.

Den imponerande testkörningen av den mäktiga Battista utfördes också på den 11,3 km långa höghastighetsbanan vid Natrax-anläggningen. Testet innebar att bilen slog världsrekordet för snabbast produktionsbil att nå 300 km/h, med en otrolig tid på bara 10,49 sekunder.

Autocar India fick även chansen att uppleva den elektroniskt begränsade topphastigheten för elbilen. Efter att ha kommit ut ur en av banans lutande kurvor i 290 km/h tryckte recensenten gaspedalen i botten och bilen sköt iväg till 360 km/h (223,6 mph) på ett ögonblick. En GPS-datainspelare bekräftade dess topphastighet till 358,03 km/h (222,4 mph), och även om det inte är ett rekord för elbilar var det så snabbt Pininfarina var beredd att köra bilen med dess standarddäck, Michelin Pilot Sport Cup 2R.

Vad som kanske är ännu mer imponerande än accelerationen och topphastigheten för Battista är hur enkelt den bygger upp farten. Recensenten påpekar att han har kört en Formel 1-bil och att den elektriska superbilen får den att kännas långsam vid start.

Battista har massor av rekord i sitt namn. Den har nått 97 km/h på endast 1,79 sekunder, 100 km/h på 1,86 sekunder, 193 km/h på 4,49 sekunder och 200 km/h på 4,75 sekunder. Den kan även köra kvartsmilen på bara 8,55 sekunder, något snabbare än Rimac Nevera med sin tid på 8,58 sekunder.

Källor: https://www.carscoops.com/ & Youtube

Foto: TopGear.com

bilsport

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering