fbpx

EURO7 – Vad kan vi förvänta oss?

Europeiska kommissionen har varit i framkant när det gäller att genomföra åtgärder för att minska avgasutsläppen, ett åtagande som har blivit allt mer framträdande sedan införandet av Euro6d-standarden i januari 2020. Det förväntas att Euro6-standarden kommer att genomföras under det kommande året, följt av ratificeringen av Euro7-standarden år 2025.

Euro7-standarden förväntas ha en betydande inverkan, och kan potentiellt signalera nedgången för fordon som drivs av traditionella förbränningsmotorer, enligt olika tillverkare och organisationer. Denna nya standard kommer att sätta mycket strängare utsläppsgränser, särskilt när man utvärderar Real Driving Emissions (RDE). Som ett resultat kommer motorproducenter att behöva använda innovativa tekniska lösningar som elektriska katalysatorvärmare, adsorptionskatalysatorer eller förbehandlingar före turboaggregatet.

Detta kommer definitivt att omdefiniera arbetet för en chiptuner under de kommande åren, men skickar också ett positivt budskap om framtiden för vår industri. Med dessa nya standarder och tekniska innovationer kan vi förvänta oss en betydande minskning av fordonens miljöpåverkan, vilket markerar en ny era för bilindustrin.

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering