fbpx

Lilo Fyrileiv klar för Formula Nordic

RPC Motorsport har ingått ett avtal med Lilo Fyrileiv för säsongen 2023. Det är knappast en hemlighet att Lilo redan har arbetat tillsammans med RPC under några månader.

Lilo är 18 år gammal och kommer från gokart, där hon under de två senaste säsongerna har tävlat i KZ-klassen och representerat Norge vid IAME World Finals i Adria, Italien, 2021 och i Le Mans, Frankrike, 2022.

Hon ser fram emot att köra Formula Nordic 2023 med RPC för att få erfarenhet av formelbilar innan hon satsar på F1 Academy (F4) 2024. Under de senaste två månaderna har Lilo förberett sig inför årets säsong genom att spendera många timmar i simulator och genomföra fysisk träning.

Teamchef Dan René och resten av RPC Motorsport ser fram emot säsongsstarten med Lilo i laget, och med 13 anmälda bilar till det första loppet ser det ut att bli en fantastisk säsong för formelbilar i Skandinavien. Det är värt att notera att under tre av årets lopp kommer man också att dela heat med det danska F4, vilket innebär att det kommer att vara det största formelheatet på flera år här uppe.

Dan René säger också att med tre kvinnor i serien bör Susie Wolff och F1 Academy snart lägga märke till de nordiska loppen denna säsong.

Lilo börjar denna vecka med tester på banan och ser också fram emot att arbeta med raceingenjör Kevin Aabol. Hon, liksom många andra, anmäler sig till guldkampen för 2023.

Källor: https://www.formulanordic.se/okategoriserade/lilo-fyrileiv-klar-for-formula-nordic/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=lilo-fyrileiv-klar-for-formula-nordic

Foto: Formulanordic.se

Tävlingskalender 2023

6-7 maj Mantorp Park (3 race)
12-13 maj Anderstorp (2 race)
3-4 juni Gelleråsen Arena (3 race)
30/6-1/7 Fällfors (4 race)
4-6 augusti Rudskogen (2 race)
30/9-1/10 Jyllandsringen (3 race)

Läs mer om formulanordic på deras hemsida: https://www.formulanordic.se/

formulanordic, motorsport, RPCmotorsport

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering