fbpx

Mattias Adielsson jagar SM-ledning i Skillingaryd

I helgen väntar den tredje deltävlingen i årets Rally-SM, och den spänningfyllda händelsen kommer att äga rum i Skillingaryd. På startlinjen står Mattias Adielsson och Bosse Holmstrand, båda laddade med mål om att segra och därmed förbättra sin position i SM-tabellen.

”Vi har ett härligt flyt just nu med segern i Hovdalasprinten senast och ett bra South Swedish Rally, så nu ska vi göra vad vi kan för att ta klassegern och klättra i tabellen,” säger Mattias Adielsson.

Tävlingen, känd under namnet Skilling 500, innefattar 15 specialsträckor. Fyra av dessa sträckor genomförs på fredagskvällen, medan de återstående 11 sträckorna tar vid på lördag. Förväntad målgång är kl 18.00. Det kommer att vara en händelserik tävling på de slingriga vägarna, där ett högt tempo måste balanseras mot försiktighet för att hantera alla oväntade utmaningar. Med Adielsson som en av de snabbaste förarna finns det höga förväntningar på en framgångsrik tävling.

”Jag har börjat lära mig den här Toyota Corollan mer och mer, så jag känner mig riktigt hemma i den. Det är en fantastiskt lättkörd bil och det känns som man kan åka hur fort som helst i den. Jag blir även imponerad av Yokohamadäcken som vi åker i år, fantastiskt fäste både i acceleration och inbromsning. Vi har med oss bra minnen från 2021 när vi senast åkte här, vi blev då trea totalt i tävlingen efter två tidigare världsmästare, nu kommer vi inte vara med så bra totalt i tävlingen men vi ska vara i toppen av vår klass,” avslutar Mattias Adielsson.

SM-tabell efter deltävling 2 (South Swedish Rally)

  1. Emil Karlsson Hällefors MK 48p
  2. Oskar Sundell Sandvikens MK 44p
  3. Mattias Adielsson Göteborgs MF 38p

Läs mer om Mattias här: https://www.mattiasadielsson.se/

motorsport, rally

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering