fbpx

Familjeprojekt på fyra hjul: Möt Michaela Tiger och Alexander Büki

I en värld där bilintresset för många är en soloupplevelse har Michaela Tiger, 25, och Alexander Büki, 31, valt att göra det till en gemensam passion. Tillsammans har de två döttrar som snart blir 4 respektive 3 år gamla, och deras gemensamma kärlek för bilar och modifikationer har format deras Audi A4-projekt, kallat Wasabi_a4.

Foto: wasabi_a4 @instagram

När vi träffar Michaela och Alexander berättar de om hur de träffades genom gemensamma vänner inom bilvärlden 2018 och hur deras intresse för bilar växte sig starkare tillsammans. Valet av en Audi A4 2.0 TDI 150hk som familjebil och projekt var en kombination av deras önskan om en bränsleeffektiv bil och deras uppskattning för Audis design och körupplevelse.

När det kommer till bilens unika design med den gröna färgen och svarta detaljerna, förklarar de att de ville ha något som skiljde sig från mängden. Den gröna färgen valdes just för att den var ovanlig, och de svarta detaljerna tillförde kontrast och intresse till bilens utseende.

För Michaela och Alexander är deras gemensamma bilintresse både en källa till styrka och en utmaning i deras relation. De betonar vikten av att ha tålamod och att samarbeta när de arbetar tillsammans på sitt bilprojekt. Att involvera varandra i projektet och ge varandra ”egentid” på bilträffar och event är något som de anser bidrar till en hälsosam balans.

Ett minnesvärt event för paret var ParkInExperience, arrangerat av ARN racing under Custom Car Show ”Elmia” i år 2023. En upplevelse de båda verkligen uppskattade.

Foto: Alexander & michaela – wasabi_a4 @instagram

När det gäller deras roll som brand-ambassadörer för Skandinavisk Motoroptimering AB, beskriver de att deras val grundades på företagets rykte, dess närhet till deras hemort och deras egen positiva upplevelse av motoroptimeringen. Som representanter för företaget fungerar de som ansikte utåt och kan dela sina erfarenheter med andra bilentusiaster.

Michaela och Alexander har flera planer för framtiden när det gäller deras Audi A4, inklusive att förbättra bilens ljudsystem, ändra invändiga detaljer och investera i nya fälgar och fjädring. De avslöjar också sina personliga favoritdetaljer på bilen: för Alexander är det det ombyggda innertaket med starlight, och för Michaela är det färgkombinationen mellan grönt och svart.

För att balansera sitt bilintresse med andra aspekter av livet, som arbete och fritidsaktiviteter, har de lärt sig att planera och prioritera sina åtaganden. Deras döttrar, som har vuxit upp kring bilar sedan dag ett, har också utvecklat ett intresse för bilar, vilket gör det enklare för familjen att förena sina passioner.

När vi frågar dem om deras drömbilar är Michaelas svar en Ford Mustang GT500 Fastback från 1967, kallad ”Eleanor”, medan Alexander drömmer om en Honda NSX mk1.

För andra par som delar ett bilintresse och vill arbeta tillsammans på bilprojekt, rekommenderar Michaela och Alexander att ha tålamod och att vara beredda på både utmaningar och glädje. Att se sitt gemensamma projekt utvecklas är en känsla som de anser vara värd mödan.

Foto: wasabi_a4 @instagram

När det gäller framtida bilträffar planerar de att närvara på flera evenemang, inklusive Sura Big Meet, Team NoName’s träffar och VCM23 – VAGIS car meet. De ser också fram emot att besöka många träffar i Västmanland och andra delar av Sverige.

Michaela Tiger och Alexander Büki har tillsammans lyckats skapa en unik och inspirerande gemenskap kring deras bilprojekt Wasabi_a4. Genom att kombinera deras passion för bilar, familjeliv och kreativa vision, har de skapat en bilupplevelse som är lika personlig som den är imponerande. För dem är bilintresset mer än bara en hobby – det är en kärlekshistoria på fyra hjul.

Vi på Skandinavisk Motoroptimering önskar er vamt välkomna till gänget!

Följ Wasabi_a4 på instagram här!

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering