fbpx

Möt Sebastian Skartnes – Skandinavisk Motoroptimerings nya ambassadör

I Västerås hittar vi Sebastian Skartnes, en bilentusiast som nu står som Skandinavisk Motoroptimerings nya ansikte utåt. Med en stor passion för bilar och en efterlängtad Audi A6 C7,5 3.0 TDI Quattro, tar Sebastian oss med på sin resa från en ung Subaru Imperia RX ägare till dagens Audi-frälste.

Sebastians passion för bilar började i tidig ålder, men det var först vid 18 års ålder som hans intresse för att styla och modifiera sin bil växte. ”För varje ny bil jag köpte så vart det fler och fler mods och mer och mer pengar som spenderades,” minns Sebastian. Hans första bil, en Subaru Impreza RX från 1999, var startpunkten för hans resa in i bilvärlden.

Med en familj fylld av Audi entusiaster, föll valet naturligt på en Audi A6. ”Jag valde just denna bil främst för att den är otroligt trimmvänlig och man får ut ca 100 extra häst utav en steg 1 optimering,” förklarar Sebastian. Men det var inte bara prestandan som lockade honom till just denna bil, utan också dess unika stil.

Foto: Sebastian Skartnes

Skandinavisk Motoroptimering har spelat en stor roll i Sebastians bilintresse. Efter att ha varit missnöjd med andra firmor, hittade Sebastian till sist Skandinavisk Motoroptimering. ”Jag kommer idag alltid vända mig hit för att trimma bilen då mjukvaran är otroligt bra och jag är otroligt nöjd men även servicen med kundbemötandet går inte att jämföra med någon annan om man frågor mig,” säger Sebastian.

Sebastian har gjort en rad estetiska förändringar på sin Audi, med allt från nya fälgar till en aggressiv spoiler och carbon detaljer i interiören. Men hans favoritmodifikationer är de senaste: en mer aggressiv spoiler och en uppsättning JR 37 fälgar i platinum-brons. ”Brons fälgarna bryter av den svarta lacken och de gula detaljerna bra, det lyfter verkligen hela bilen i mitt tycke,” förklarar han.

Foto: Sebastian Skartnes

För Sebastian är det lika viktigt med prestanda som med utseende och komfort. ”Mitt mål har alltid varit att skapa den ultimata daily drivern,” berättar han. Trots att han är nöjd med sin bil som den är nu, har han framtida planer på att göra en steg 2 optimering och göra några mindre kosmetiska förändringar.

För dem som är nya inom styling, rekommenderar Sebastian att ta det i sin egen takt och börja med något så enkelt som att byta fälgarna. ”I mitt eget tycke så är den största och viktigaste modifieringen som man kanske ska börja med är att skaffa en uppsättning fälgar som sitter bra och som man tycker är snygga,” råder han.

Sebastian delar glatt med sig av sina positiva erfarenheter med sin bil. ”Något av det som väcker mest glädje inom mig är när jag ser folk gå och kolla och ta bilder för att de tycker bilen ser snygg/häftig ut,” säger han.

Bortom bilintresset är Sebastian en gaming-entusiast som jobbar heltid på en industri i Kolbäck och spenderar en del helger i Göteborg med sin flickvän. Hans drömbilar inkluderar Audi RSQ8, Audi S8 och BMW M8.

Att bli ambassadör för Skandinavisk Motoroptimering känns otroligt bra för Sebastian. ”Det känns jättekul att få bli ambassadör för Skandinavisk Motoroptimering då jag har använt deras mjukvara för att optimera bilar förr och steg 1 optimerade även min nuvarande bil ca 2 år innan detta samarbete startades,” berättar han.

I sommar planerar Sebastian att delta på de flesta bilträffar runt om i Västerås, samt några utanför Uppsala och Stockholmsområdet.

Foto: Sebastian Skartnes

Följ med på Sebastians fortsatta bilresa som ambassadör för Skandinavisk Motoroptimering, där hans passion för bilar och deras unika personlighet ständigt driver honom att upptäcka och dela nya bilupplevelser.

Foto: Sebastian Skartnes

Följ sebastian på instagram här!

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering