fbpx

Se denna Porsche 911 GT3 RS bränna sin koppling när den försöker köra ett klassiskt rödljus-race mot en Shelby Cobra

Om du planerar att delta i ett spontant gaturace, se då till att du åtminstone vet hur man gör det på rätt sätt. Det är något någon borde ha påpekat för en viss Porsche-förare innan han utmanade en Shelby Cobra i en duell vid ett trafikljus.

I videon kan man se hur en Porsche 911 GT3 RS verkar lämna en bilträff (observera Ferrari 599:an som smyger förbi i vänsterfilen) och börjar varva motorn mot den blåa Shelby Cobran. Om vägen framför hade haft kurvor och svängar, hade det varit en rättvis utmaning. Men på en raksträcka är det snarare en överdrivet självsäker handling. Det mest oförståndiga är dock vad Porsche-föraren gör härnäst.

När trafikljuset blir grönt, drar Shelby Cobra iväg med en full kareta, men Porsche-föraren misslyckas med sin start. Den dåliga starten följs av rök som kommer från undersidan av bilen snarare än från däcken eller avgasröret. Videoklippet kan inte förmedla doften, men personen som filmar bekräftar våra misstankar om vad som hände.

”Porschen verkar ha bränt sin koppling eller något sådant. Det luktar bara koppling här framför oss.”

Det är intressant att nämna att denna Porsche 997.2 GT3 RS var den sista versionen som enbart fanns med en manuell sexväxlad växellåda. Bilar i 991-generationen utrustades enbart med den mycket användarvänliga PDK-automatväxellådan. Vi kan inte säga om ägaren i videon på något sätt påverkade detta.

Se videon:

Källa: https://www.youtube.com/watch?v=9sa7mig0GJ0&t=2s

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering