fbpx

Linus Granfors triumferar under helgen på Mantorp Park

Linus Granfors dominerade och vann säsongens första race i Formula Nordic. Formula Nordic inledde årets tävlingssäsong på Mantorp Park, med en betydligt större startgrupp än tidigare år och det största deltagarantalet sedan debuten för ett decennium sedan.

Under kvalomgången var Linus Granfors snabbast och följdes av Oscar Pedersen och Christer Otterström på andra och tredje plats.

I det inledande racet missförstod Pedersen startproceduren och trodde att det var ytterligare ett uppvärmningsvarv kvar, vilket ledde till att han tappade fart. Granfors tog över ledningen, medan Jonathan Engström avancerade från fjärde till andra plats efter en imponerande start. Engström behöll andraplatsen i mer än halva loppet tills en bult i framvagnen brast, vilket tvingade honom att stanna. Granfors segrade i det första racet, följd av Pedersen som kämpat sig tillbaka till andraplatsen, och Olav Va på tredje plats.

Linus Granfors vann årets första race före Oscar Pedersen och Olav Vaa. (Foto: Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se)

I det andra racet behöll Granfors ledningen från pole position, men säkerhetsbilen kallades in på grund av en avkörning. Det tog tid att få undan den kraschade bilen och när tävlingen återupptogs var det bara halva loppet kvar. Granfors var oerhört fokuserad och ökade avståndet till konkurrenterna med en sekund per varv. Han satte även ett nytt banrekord för klassen med tiden 1.18.643. Han vann det andra racet före Engström och Pedersen.

Linus Granfors tog starten även i det andra racet. (Foto: Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se)

Inför det tredje och avslutande racet var spänningen stor då startordningen var omvänd. Carita Livrud Otterström startade i pole position före Daniel Varverud. Varverud tog ledningen direkt, medan Otterström föll tillbaka några placeringar. Granfors, som startade från sjätte plats, kämpade för att ta sig uppåt i fältet. Efter att ha vunnit en placering vid starten dröjde det några varv innan han kunde avancera ytterligare. I täten höll Varverud undan före Engström och Christer Otterström. Granfors kämpade hårt och lyckades avancera till andraplatsen, men då hade han en lucka att täppa igen till Varverud, som körde imponerande under sin debut. Trots det kunde ingenting stoppa Granfors denna soliga söndag. När han väl tog över ledningen var det ingen som kunde utmana honom. Varverud fick i stället se upp för Otterström, Engström och Pedersen. På det sista varvet lyckades Engström och Otterström passera Varverud, men i sista svängen hakade Engström och Otterström fast i varandra! Granfors korsade mållinjen som segrare med mer än fyra sekunders marginal före Otterström. Varverud säkrade tredjeplatsen, endast två hundradelar före Pedersen, som slutade fjärde, medan Engström fick nöja sig med en femteplats.

Linus Granfors rundade av helgen med att ta sin tredje seger före Christer Otterström och Daniel Varverud. (Foto: Bengt-Åce Gustavsson – www.racefoto.se)

Efter helgens tävlingar toppar Granfors resultatlistan med maximala 80 poäng. Pedersen ligger på andra plats med 49 poäng, medan Otterström befinner sig på tredje plats med 39 poäng.

Förarna får inte mycket tid att återhämta sig, eftersom den andra deltävlingen redan äger rum nästa helg på Scandinavian Raceway tillsammans med det danska Formel 4-mästerskapet.

Original artikel: https://www.formulanordic.se/okategoriserade/dromhelg-for-linus-granfors-pa-mantorp-park/

ursprungsförfattare: Bengt-Åce Gustavsson

Läs mer om Bengt-Åce Gustafsson och hans artiklar här: www.racefoto.se

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering