fbpx

Porsche Carrera Cup Scandinavia inleder sin 20:e säsong!

Racingsäsongen är tillbaka med full kraft! 12-13 maj inleds Skandinaviens främsta racingmästerskap, Porsche Carrera Cup Scandinavia, på Grand Prix-banan Scandinavian Raceway i Anderstorp. Årets premiär bjuder på ett startfält av 18 bilar, vilket ger en intensiv inledning på säsongen och förväntas ge rekordtäta racingtävlingar och snabbare varvtider än tidigare.

Jubileumssäsongen för Porsche Carrera Cup Scandinavia har ett av de mest imponerande startfälten hittills. Lukas Sundahl, regerande mästare fem år i rad, siktar på en sjätte titel men kommer att utmanas av snabba förare som Ola Nilsson, Hampus Ericsson, Emil Persson, Marcus Annervi och erfarna nykomlingen Daniel Roos. Sundahl blev historisk förra året som den första föraren att vinna mästerskapet fem gånger i rad och fick även titeln som Svensk Mästare, eftersom serien sedan 2022 är officiellt erkänd som de Svenska Mästerskapen för GT-bilar.

En nyhet för 2023 års säsong är att deltagarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia endast kör den senaste generationen Porsche 911 GT3 Cup (992). Den tidigare modellen, andra generationen Porsche 911 GT3 Cup (991), ingår nu i supportklassen Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Den senaste modellen visade sin fart under mästerskapets provkörningar på Mantorp Park i april, där flera varvtider under 1.15 minuter noterades.

Thomas Johansson, Sporting Director för mästerskapet, tror att den 20:e upplagan av Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer att bli mycket spännande: ”Nivån är minst lika hög som förra året och försäsongstesterna tyder på att det kan bli det mest tidsmässigt jämna startfältet någonsin.”

Utöver de traditionella svenska banorna och det vanliga besöket på Rudskogen Motorsenter i Norge, kommer Porsche Carrera Cup Scandinavia i år att samarbeta med Porsche Carrera Cup France. De båda mästerskapen kommer att tävla tillsammans den 8-10 juni på den legendariska landsvägsbanan Circuit de la Sarthe och värma upp publiken inför starten av långloppsklassikern Le Mans 24-timmars.

Porsche Carrera Cup Scandinavia erbjuder även i år en generös prispott om totalt 500 000 kronor under säsongen. Mästaren får 200 000 kr, andraplatsen 100 000 kr och tredjeplatsen 50 000 kr. Nytt för i år är att även vinnaren i Pro Am, klassen för äldre deltagare i mästerskapet, får 50 000 kr. Ytterligare 100 000 kr är avsatta för det mest framgångsrika teamet, för att uppmärksamma lagandan som bidrar till individuella prestationer.

Under alla svenska tävlingshelger arrangeras också den omtyckta Porsche-festivalen, Sportscar Together Day. Gratis inträde och särskild parkering för alla föranmälda som kommer i en Porsche lockade förra säsongen sammanlagt 2 000 bilar under de olika tävlingarna – en synfest för alla som uppskattar sportbilar från Porsche.

För de som inte kan närvara på plats kommer alla deltävlingar i Porsche Carrera Cup Scandinavia att sändas live på streamingplattformen Viaplay. Om Porsche Sprint Challenge Scandinavia tävlar i anslutning kommer även dessa race att livesändas. Detta ger racingentusiaster möjlighet att följa med i spänningen från hemmets trygghet, och garanterar att ingen behöver missa något av säsongens action.

Ursprungsartikel: https://www.carreracup.se/nyheter/porsche-carrera-cup-scandinavia-inleder-sin-20e-sasong/

Läs mer om porsche carrera cup här: https://www.carreracup.se/

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering