fbpx

Racingstjärnan Jimmy Eriksson klar för Brink Motorsport i STCC

Jimmy Eriksson, som har en framgångsrik bakgrund av internationell formelbilsracing och GT-racing, är klar för Brink Motorsport i STCC 2023 där han kommer att tävla med en 550-hästars Tesla Model 3. Teamet avslöjar även designen för Jimmy Erikssons Tesla Model 3 som kommer att bära blå och svarta färger där ProMeister är med som huvudpartner för bilen.


– Det ska bli grymt kul att få komma hem och tävla på hemmaplan i Sverige igen efter femton års racing utomlands, säger Jimmy Eriksson.

– Det känns som helt rätt tillfälle att ge sig in i STCC nu när mästerskapet går in i en ny och spännande era med elektriska och kraftfullare bilar än någonsin. Det är svårt att sia om exakta förväntningar med ett helt blankt papper som nya STCC innebär, men det är samtidigt inspirerande och jag kör aldrig för något annat än att utmana om den absoluta toppen.

32-årigen har tävlat i såväl GP2 (klassen under Formel 1) som GP3 och har under de senaste åren tävlat i GT, bland annat med en bronsmedalj i Blancpain GT Series 2017. 

– I Jimmy ser vi en tydlig titelkandidat, säger Ted Brink, teamchef för Brink Motorsport.

– Med hans långa erfarenhet från bakhjulsdrivna bilar från internationell racing så ser vi en segerrik säsong framför oss. Han har inte kört på de svenska banorna på länge, men med hjälp från våra andra förare så tror vi att han är med direkt från start. 

Jimmy Eriksson, som var STCC Driver Advisor förra året, ansluter teamkollega Hugo Nerman i två av Brink Motorsports tre Teslor till STCC 2023, säsongen när STCC blir först i världen som elektrifierat nationellt mästerskap. Brink Motorsports tredje förare kommer att avslöjas inom kort. 

STCC 2023 startar den 3-4 augusti på Drivecenter Arena i Skellefteå.

Tesla Model 3 bilen som Jimmy kommer köra 2023

Foto: Brink motorsport

Läs mer om brink motorsport här:

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering