fbpx

Två BMW i topp på Mantorp Park – Race4fun

Under söndagen gick andra deltävlingen av stapeln för Sveriges främsta långloppsserie, Race4Fun, när man besökte Mantorp Park nära Linköping. 50 bilar deltog i tävlingen under soligt väder och spännande race.

Mantorp Park-helgen drog ett fullt startfält med 50 bilar och nästan 200 förare som kämpade under åtta timmars racing. Tävlingarna i både Klass 1 och Klass 2 ägde rum samtidigt, vilket var en nyhet jämfört med föregående år då de tävlade på separata dagar.

I Klass 1 – Svenska Skrotbilsklassikern, avsedd för standardbilar som är minst 20 år gamla, var det Black Edition från Vedum i Västergötland som segrade med sin dieseldrivna BMW-kombi. De nådde inte prispallen i premiären på Ring Knutstorp i mars, men var på prispallen i alla deltävlingar förra året. De vann loppet två varv före NH Motorsports Klass 1-BMW från Danmark, med Värnamo-laget Useless och deras Peugeot 206 på tredje plats. Black Edition kom även på en femteplats totalt bland Klass 1 och 2.

– Det känns bra. Nu vet vi att bilen är bra, och att vi kör bra. Igår kväll stod vi och grejade med kopplingen, för den slutade funka. Det har funkat okej idag, men den krånglar fortfarande lite, säger Nils Leijer från Black Edition.

Vinnarna Klass 1 Mantorp Park 16/4, Black Edition. Foto: Cars in focus.

Klass 2 8H Cup, för mindre tvåhjulsdrivna racingbilar och modifierade standardbilar som är minst 10 år gamla, resulterade också i en BMW-kombi som vinnare. Denna gång var det NH Motorsport från Danmark och deras Klass 2-team som triumferade. NH Motorsport tävlade initialt mot Opel-laget It’s Fun Racing Team1 om ledningen, men när deras Opel Kadett från 1989 drabbades av problem halvvägs igenom loppet, kunde danskarna ta sin första seger i Race4Fun. Team BC från Nässjö kom på andra plats, med RC Racing från Katrineholm på tredje plats.

”Det känns otroligt bra”, sammanfattade NH Motorsport efter målgång.

I Klass 2-cup-tabellen leder NH Motorsport med 215 poäng, följt av Team BC på andra plats med 200 poäng. På tredje plats ligger ST-Auto/Veidec Racing från Hörby med 195 poäng.

Vinnarna Klass 2 Mantorp Park 16/4, NH Motorsport. Foto: Cars in focus.

Michael Arvidsson, promotor för Race4Fun, uttryckte sin uppskattning: ”Vi ser tillbaka på en fantastisk racedag på Mantorp Park. Vi visste att det skulle bli en utmaning att köra 50 bilar från båda klasserna samtidigt på banan. Men förare, team, funktionärer och alla inblandade har skött det med bravur. Årets serie är otroligt jämn, och vi ser fram mot att fortsätta säsongen på Sturup Raceway den 3 juni.”

Den tredje deltävlingen av totalt fem kommer att äga rum den 3 juni på Sturup Raceway strax utanför Malmö.

Länkar:

Resultat

Tabell 8H Cup

ursprungsartikel: https://www.race4fun.se/post/dubbelt-bmw-kombi-i-topp-n%C3%A4r-sveriges-st%C3%B6rsta-l%C3%A5ngloppsserie-g%C3%A4stade-mantorp-park

Kontakta oss

  • Norra Sverige
  • Mellansverige
  • Södra sverige

SKANDINAVISK MOTOROPTIMERING

DanishFinnishNorwegianSwedish

© 2023 Skandinavisk Motoroptimering