fbpx

Motoroptimering

Trygg och effektiv motoroptimering

Motoroptimering är ett effektivt sätt att få mer ut av din bil och samtidigt ge dig lägre driftskostnader. Med ett antal kvalificerade anpassningar i bilens elektroniska styrsystem får bilen både en lägre bränsleförbrukning samt högre effekt och vridmoment. En förbättrad bränsleekonomi är såklart en stor fördel. Att dessutom ge bilen mer kraft för tunga transporter, accelerationer och andra krävande situationer som till exempel omkörningar och uppförsbackar, är både praktiskt och ger även en säkrare körning. I en tid när priset på drivmedel fortsätter att öka, märker vi också att intresset för motoroptimering ökar kraftigt.

 

Sök fram din bil här och se mer om hur vi kan optimera den

Vi kan mer än motoroptimering – LÄS HÄR OM VÅRA tillval

I samband med din optimering kan vi även utföra ett antal tillvalstjänster, läs mer nedan och boka dina tillval direkt i bokningsformuläret!
OBS: Priserna är lägre i samband med optimering, se dessa priser i bokningsformuläret

Avprogrammering av start & stop systemet.

Denna programmering är till för dig som vill avlägsna bilens partikelfilter och ersätta det med en såkallad ”Downpipe” eller att vid en DPF-rensning och vill få bort DPF-funktionerna i mjukvaran.

Detta är en programmering som stänger av bilens EGR ventil. Om du till exempel har problem med EGR och det har uppstått problem med driften i bilen så är detta ett bra alternativ som även kan bidra till en ännu lägre förbrukning. Utan EGR ökar det specifika värmeförhållandet hos förbränningsgaserna i arbetsslaget och motorns verkningsgrad ökar.

För dig som vill programmera bort Ad-blue systemet i ditt fordon.

Radera specifika felkoder permanent från bilens ECU. 

Optimera din växellåda i samband med en motoroptimering för optimalt resultat. 

Bortprogrammering utav startspärr.

Kalibrering av MAF/MAP/Injektorer 

Ta bort fartspärren, eller sätt fartspärr.

Vi har lösningar för dem flesta bilarna. kontakta oss för mer information om just din specifika bil.

Säker motoroptimering

Vi arbetar med ett team av ingenjörer som kontinuerligt utvecklar allt effektivare lösningar för allt fler biltyper och modeller. Vi verifierar alla optimeringar både före och efter ingreppet. Därigenom kan du själv se att ingreppet gav önskad effekt.

Skandinavisk Motoroptimering

Professionell optimering. Vi inom Skandinavisk Motoroptimering har en mångårig erfarenhet av avancerad optimering av ett antal olika fordonstyper. I alla våra uppdrag ingår analys & diagnos, installation och en treårig garanti för att din optimering fortsatt ska att fungera perfekt.

Boka tid FÖR MOTOROPTIMERING

Optimeringen tar mellan 2-4 timmar. För oss är det en självklarhet att inte utsätta din bil för något som skadar den. I alla våra uppdrag ingår analys & diagnos, installation och en treårig supportgaranti för att din optimering fortsatt ska att fungera perfekt.a